Cele mai frumoase ceainării din Bucureşti

Când soarele primăvăratic ne îndeamnă să ieşim afară, însă terasele de pe Centru Vechi nu ne încântă, ceainăriile din oraş ne fac cu ochiul, ademenindu-ne cu licori calde şi prăjituri de casă. Iată care sunt cele mai frecventate ceainării din capitală:

1. InfiniTea

Situată într-un cartier liniştit de case, la adresa str. Doctor Grigore Romniceanu nr. 7, ceainăria InfiniTea pune la dispoziţia iubitorilor de ceai un interior decorat elegant şi una dintre cele mai frumoase terase din Bucureşti. InfiniTea este locul unde poţi depăna poveşti, ascultând păsările şi savurând un ceai ieşit din comun. Se pare că cei de la InfiniTea ne oferă chiar şi pături pentru serile târzii petrecute pe băncuţele lor vopsite turcoaz.

2. Serendipity 

Ceainăria Serendipity ne întâmpină cu leagăne şi băncuţe, verdeaţă cât cuprinde, dar şi cu evenimente care mai de care mai interesante. Pe lângă ceaiurile speciale, îşi face apariţia ba câte o carte, care se cere a fi răsfoită în acel decor al trandafirilor, ba ceva turtă dulce, care umple tihna locului de un miros neasemuit.

3. Rendez-vous

Cele două ceainării Rendez-vous îşi aşteaptă clienţii cu o gamă de peste 200 de ceaiuri ce merită încercate. Decorate în culori calde, ceainăriile oferă un cadru intim, pentru a petrece o după-amiază liniştită sau – de ce nu? – pentru a vă bucura de o primă întâlnire.

4. Bohemia Tea House

Aflată pe o străduţă din spatele Parcului Cişmigiu, ceainăria Bohemia este locaţia perfectă pentru serile reci, când grădinile şi terasele nu ni se par atrăgătoare. Aici poţi alege între saloanele elegante de la parter şi fotoliile confortabile de la mansardă. Bineînţeles, nici grădina ceainăriei nu este de ocolit, bucurându-se de un decor vintage. Cei de la Bohemia pun la dispoziţia clienţilor cărţi de joc, dar şi alte board-games, pentru a vă bucura de ceai în compania prietenilor.

5. Joie de Vivre

Joie de Vivre reuneşte atât o ceainărie, cât şi un mic bistro, pentru clienţii care doresc un loc de refugiu în Bucureştiul aglomerat. După cum îi spune şi numele, ceainăria îndeamnă iubitorii de ceai să îi treacă pragul pentru a trăi o experienţă veselă, în compania unei gustări delicioase şi a unui ceai care să ne gâdile simţurile.

Claudia MIHĂLCESCU