EA şi rochia de Oscar

Luna iunie nu ne duce cu gândul doar la vacanță, la mare şi la căldură interminabilă, ci şi la posibilele banchete, baluri, nunți ale rudelor şi ale colegilor de facultate. Luând modelul: “Eu cu cine votez?”, latura feminină preferă să condimenteze puțin lucrurile şi să pună întrebarea puțin altfel: “Eu ce rochie aleg pentru a fi o prezență răpitoare în seara cu pricina?

Astfel începe o căutare care, la prima vedere, pare un dans printre miile de modele de rochii, ca mai apoi, pe ultima sută de metri să se transforme într-un calvar. Pentru a-şi asigura „reuşita”, EA preferă să se inspire din stilul unor persoane cunoscute (actrițe, soliste etc.) care, la rândul lor, au fost “răpitoare” la un anumit eveniment. Şi când te gândeşti la evenimente şi la rochii fabuloase, primul lucru care îţi vine în minte este… Gala de decernare a premiilor Oscar. Aici, pe covorul roşu, actrițele sunt ca scoase din cutie, iar rochiile lor şi originalitatea creatorilor de modă devin, în scurt timp, subiectul principal de discuție.

În cel mai scurt timp, EA cunoaşte toate aparițiile de pe covorul roşu, designerul, criticile adunate şi – bineînteles – modelul de rochie pe care îl va purta în acea seară de vară. În sprijinul celor care se află în etapa căutărilor, toate rochiile purtate de actrițele câştigătoare a unui premiu Oscar au fost schițate într-o singură poză:

 

Flavia FLOREAN