Haine Vintage

Hainele vintage incep sa castige din ce in ce mai mult teren in fata celor moderne, ce pot fi gasite cu usurinta pe rafturile majoritatii magazinelor, prin simplul fapt ca ofera un grad ridicat de unicitate si, evident, sunt mai bune din punct de vedere calitativ, al materialelor folosite.

Peste hotare, spre exemplu, este ceva absolut firesc ca o femeie sa isi cumpere un pantalon vintage sau, finalmente, sa apeleze la o astfel de tinuta in cadrul unui eveniment deosebit. La noi, pe de alta parte, este o idee mai greu de procurat haine vintage, poate cu atat mai mult folosirea lor in cadrul unei petreceri.

Hainele si accesoriile vintage sunt atat de cautate in randul reprezentantelor sexului frumos si datorita modului in care au reusit acestea sa sparga bariera timpului, ramanand la fel de fermecatoare la decenii distanta de la lansarea lor pe piata.

Femeile care isi doresc sa cumpere haine vintage (sacouri, rochii de seara) trebuie sa stie, inainte de toate, ca nu orice haina veche din cufarul din pod al bunicii se poate incadra cu succes in aceasta categorie. Ca idee, acestea provin din anii 1970 si mai devreme. La polul opus hainelor moderne se afla hainele de prin anii ’20 sau mai inainte, care, din nou, nu pot fi incadrate in tiparul trasat anterior. Hainele din anii ’20 nu pot fi numite vintage, prin prisma calitatii usor indoielnice. De ce spunem acest lucru? Pentru ca e foarte greu de gasit o haina din acea perioada care sa fi trecut cu brio testul timpului, si sa nu aiba mici defecte.

Tot cu scop orientativ, acest tip de haine sunt etichetate la un pret mult peste cel cerut in schimbul hainelor moderne din mall. Hainele care ies astazi pe usa fabricilor sunt facute, practic, pe banda rulanta, lucru care nu poate fi spus despre cele produse in anii ’50-’60, care se deosebesc de primele prin cel putin doua aspecte: calitatea materialelor folosite si, nu in cele din urma, atentia la detalii.

La intrebarea „de unde ne putem procura haine vintage?”, mai nou, raspunsul poate fi gasit si cu ajutorul magazinelor online, care au pe rafturi fie haine din perioada respectiva, stabilita mai sus, fie imbracaminte reprodusa la un pret atractiv si accesibil oricarei persoane direct interesate sa isi imbogateasca garderoba.

Dat fiind faptul ca hainele vintage vin de regula intr-o marime, vorbim aici despre cele croite in anii ’70 sau mai inainte, fiti pregatite din timp sa efectuati mici modificari!

Daca doriti sa cititi si despre alte tipuri de haine puteti vizita pagina noastra despre rochii de seara.