Luna mai – evenimente pentru delectarea simţurilor

În orice activitate pe care o desfăşurăm, ne dorim ca forţele să ne fie nelimitate, mişcările rapide şi eficiente, iar alegerile luate în acea zi să ne facă să zâmbim în semn de mulţumire. Cu alte cuvinte, vrem ca simţurile să funcţioneze la capacitate maximă.

Cu toţii ştim că acestea nu se obţin cu una, cu două. E nevoie de multă muncă, sârguinţă, putere de concentrare, adică de mult exerciţiu. Vă propunem o serie de evenimente care, cu siguranţă, vă vor delecta simţurile astfel încât a doua zi cheful de viaţa şi de muncă să vă lovească din plin:

East European Comics (9 – 11 mai): sunteţi fani Game of Thrones, Supernatural sau Harry Potter? Mo şi Foca v-au stârnit lacrimi (de râs) mai ceva ca o tragedie greacă? Dacă răspunsul  este „da”, cu siguranţă veţi dori să participaţi la acest eveniment! East European Comic Con este cea mai mare convenție a pasionaților de jocuri, filme, seriale, benzi desenate, manga din Europa de Est, având ca sursă de inspirație Comic Con de la San Diego. Evenimentul va avea loc la Romexpo, printre invitaţi numarându-se  Jason Momoa (Game of Thrones, Conan, Stargate Atlantis), Sebastian Roche (Supernatural, The Originals), Natalia Tena (Harry Potter, Game of Thrones), echipa Creative Monkeys dar și reprezentanți de seamă ai cosplay-ului, precum celebra Yaya Han, sau ai benzilor desenate, precum Ian Churchill. Pentru mai multe detalii accesaţi www.comic-con.ro.

Porţile deschise la Opera Naţională Bucureşti (9 – 11 mai): fie că sunteţi un fin cunoscător al operei sau pur şi simplu vreţi să aveţi parte de o experienţă inedită, aceasta este o bună ocazie de a desluşi o parte din tainele operei în compania artiştilor instituţiei. Accesul este liber, în baza unei înscrieri prealabile pe www.operanb.ro.

dunas,_o_fuziune_intre_doua_universuri_coregrafice

 Întâlnirile JTI: înfiinţate de celebra casă de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI au ajuns la cea de-a cincisprezecea ediţie, ocazie cu care Opera Naţională Bucureşti va găzdui spectacolul Dunnas, avându-i ca interpreţi pe Maria Pages şi Sidi Larbi Cherkaoui, care afirma despre acest spectacol  că trece dincolo de diferenţele culturale şi – servindu-se de limbajul universal al dansului – construieşte punţi solide de dialog. Pentru mai multe detalii si bilete accesati www.eventim.ro.

Noaptea muzeelor (17 mai): patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor, cu sigurantă va fi unul din evenimentele care vor face deliciul lunii. E ocazia perfectă de a vă delecta privirea cu minunatele opere de artă găzduite în cele peste 3000 de muzee europene şi zeci de muzee la nivel naţional! Pentru a vedea lista muzeelor participante din România, accesaţi http://www.noapteamuzeelor.ro.

PetExpo (Bucureşti, 16-18 mai): este un eveniment adresat iubitorilor de animale, în cadrul căruia veţi găsi numeroase produse şi servicii adresate necuvântătoarelor, evenimente interactive în care vă puteţi implica animalele de companie, dar şi profesionişti care vă vor oferi informaţii preţioanse despre îngrijirea lor.

Sursa foto 1, 2, 3.

Ioana BUCUR