Nu ești atât de activ din punct de vedere fizic pe cât crezi

Pe lângă faptul că întotdeauna amânăm exercițiile fizice fiindcă nu e luni, nu e început de lună sau, mai rău, început de an, chiar și atunci când în sfârșit reușim să ne mobilizăm, se pare că supraestimăm timpul în care suntem activi fizic.

Atât bărbaţii, cât şi femeile supraestimează timpul în care sunt activi fizic şi subestimează perioada de sedentarism, potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise (MSSE), informează dailymail.co.uk.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au colaborat cu 1.751 de norvegieni – bărbaţi şi femei -, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 84 de ani. Dintre participanţi, 47% erau supraponderali sau obezi. Pentru realizarea acestui studiu, fiecare voluntar a primit un chestionar şi un dispozitiv care monitorizează activitatea fizică. Acestora li s-a cerut să estimeze cât timp petrec făcând exerciţii fizice şi cât timp sunt inactivi, în decursul unei săptămâni.

Dispozitivul de monitorizare, care putea fi purtat la încheietura mânii, a înregistrat nivelul real de activitate al participanţilor, pe aceeaşi perioadă. În ceea ce priveşte exerciţiile fizice intense, bărbaţii au declarat că sunt activi 20 de minute de pe săptămână, în timp ce femeile au spus că fac acest lucru timp de 12 minute. În realitate, bărbaţii petreceau doar 2,9 minute pentru a efectua exerciţii fizice intense, iar femeile, 2,4 minute.

Așadar, dezamăgirea care apare atunci când ne privim în oglindă după zile de efort pare acum nejustificată. Zilele din imaginația noastră sunt probabil câteva minute pe zi în realitate.

motivation-499x342Raluca CÎRJAN