Punctul și virgula

La sfarsit de an, ma simt si mai sensibila decat sunt in timpul anului. Sunt multe de scris acum, dar bilantul incercarilor inca mai suporta niste retusuri.

Provocarile anului pentru mine au fost ca niste experiente din care am invatat …

Studentul anului – ediţia 2014

Studentul anului este o iniţiativă VIP (Voluntari pentru Idei şi Proiecte), o competiţie naţională, care şi-a propus să premieze studenţii dedicaţi ai României. Proiectul se adresează studenţilor de la facultăţile de Medicină, Economie, Arhitectură, Jurnalism&Comunicare și Drept. Candidatul potrivit pentru …

Marii dispăruți ai anului 2013

În anul 2013 au plecat din viață mari personalități ale lumii, fiecare realizând ceva deosebit în domeniul său: politică, cinematografie, literatură, știință etc.

5 martie – Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat din cauza cancerului, la vârsta de 58 de …

Un mod de viaţă sustenabil

Sustenabil – din englezescul „sustainable„, care defineşte capacitatea de a de a contribui la un stil de viaţă îmbunătăţit, fără a avea impact negativ asupra ecosistemului.

Definită de DEX ca fiind “calitatea unei activități antropice de a

La mulți ani, România!

Sărbătoarea legală de anul acesta ne-a conferit dreptul de a ne bucura de ultima zi de week-end. Este vorba despre Ziua Naţională, consacrată din 1989 până în prezent în istoria românilor. Multe alte zile de aceeaşi importanţă naţională ne aşteaptă …

Ca profan, despre Operă

Asumându-mi criticile, mărturisesc indirect prin titlu şi explicit aici că nu sunt vreun meloman, autodidact sau cel puţin apropiat al artelor în general sau al artelor spectacolului în special.

Deşi poziţionată în proximitatea facultăţii de drept unde am studiat şi …