Zimbrăria Neagra Bucşani

Zimbrăria Neagra face parte din Ocolul Silvic Bucşani, din judeţul Dâmboviţa, fiind situată la aproximativ 80 de kilometri de Bucureşti. Este una dintre cele patru zimbrării de care se bucură România şi cea mai apropiată de capitală. Rezervaţia se mândreşte cu peste 50 de exemplare de zimbri, fiecare purtând un nume ce începe cu „RO”. Astfel, într-o plimbare la Bucşani vă puteţi întâlni cu Roşcatu, Romică, Rococo sau chiar cu Robocop.

Zimbrăria de la Bucşani este o destinaţie cu buget redus, de care se pot bucura atât copiii, cât şi adulţii. Întinsă pe o suprafaţă de 162 de hectare de pădure, rezervaţia reprezintă o soluţie avantajoasă pentru o escapadă de o zi sau pentru un mini-sejur. Biletul de intrare costă doar 3 lei de persoană, îngrijitorii zimbrăriei aşteptând turiştii în fiecare zi, de luni până duminică. Tot ei ne sfătuiesc să alegem ca moment de vizitare prima parte a zilei, începând cu ora 10 dimineaţa, oră la care zimbrii sunt hrăniţi şi mult mai uşor de admirat.

Dacă veţi dori să vă petreceţi un weekend în zona rezervaţiei, trebuie să ştiţi că vă puteţi caza la cabana Zimbrăriei, contra unei sume reduse, rezervările făcându-se direct la administratorii rezervaţiei (pentru detalii sunaţi la numerele 0245.634.908; 0732.701.608 sau scrieţi un email la adresa admin@targoviste.rosilva.ro).  Cabana dispune de 8 camere, cu o capacitate de 16 persoane, turiştii fiind însă responsabili pentru mâncare.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina oficială a Zimbrăriei Neagra.

Sursa foto.

Claudia MIHĂLCESCU