Ziua Izabelei in 2015

Va mai amintiti de Izabela?

Pe la inceputul anului, mass media vuia de stiri legate de o petrecere, ziua Izabelei, ce ar fi putut declasa fara probleme, toate celelalte party-uri care urmeaza zilelor de import, devenite de multa vreme, aproape nationale. Ne referim la Valentine’s Day, Halloween etc. Sigur, fiecare party cu specificul sau. Tocmai de aceea, asa numita “zi a Izabelei” cucerea prin originalitate. Ma rog, este un fel de a spune pentru ca, ulterior, mai multi carcotasi, au asociat aceasta tentativa de eveniment cu un film american, cu mai mult sau mai putin succes, “Project X”. Filmul batea apa-n piua cam pe aceeasi tema – un grup de tineri, dornici de ceva mai mult decat atentia cunoscutilor sau a parintilor, hotarasc sa improvizeze o petrecere monstru. (Nu va povestim de-a fir a par, va invitam sa vedeti filmul, eventual, daca inca nu l-ati vizionat.) Ideea este ca, lipsa organizarii si-a spus cuvantul iar petrecerea s-a transformat intr-un fiasco.

Probabil ca, acelasi lucru s-ar fi intamplat si intr-o curte mica din Constanta daca prin primavara, Izabela, o copilita inocenta de doar 12 ani, ar fi reusit sa isi duca planul (!?) la bun sfarsit. Nu am pus fara rost semnele de interogatie/exclamatie dupa cuvantul “plan”. Pentru simplul motiv ca, din declaratiile Izei si ale mamei ei, planul nu a fost plan ci mai mult o copilarie gen “hai sa vedem ce iese!”. Asa cum stim, de prin presa sau de pe ici de pe colo, nu s-a prea concretizat nimic.

Ideea a fost preluata cu entuziasm de toti cei carora le-a fost trimisa invitatia si mediatizata intens prin metodele cunoscute – TV, FB ori diferite publicatii. Numai ca, mult trambitata participare la ziua Izabelei a unui numar cuprins intre 100.000 si 340.000 de persoane (in functie de publicatie)!!! n-a fost decat un zvon.

Sincer, mai bine! Mai bine pentru parintii Izei, care s-ar fi trezit pe nepusa masa, cu cca. un sfert de cartier bucurestean, la poarta. Ce nu este bine, spunem noi, este faptul ca, desi televiziuni importante si-au exprimat dorinta de a duce mai departe aceasta initiativa ad-hoc, si de a o transforma intr-o…sa-i spunem, ocazie anuala, nationala, de a reuni zeci sau sute de petrecareti intr-o singura locatie, nu si-au onorat promisiunea.

Pana la urma, ziua Izabelei a fost asa cum sunt mai toate petrecerile copiilor obisnuiti, in care nu sunt implicati decat parintii si cel mult, prietenii. Doar ca, Iza a reusit sa-si faca prieteni noi, care chiar au onorat petrecerea cu prezenta, ducand mai departe de gluma, aceasta initiativa. Daca atentiile, sau cadourile n-or fi fost pe masura asteptarilor, asta nu putem sti! Ce stim, este tot datorita presei, ca fetita a primit in dar, un zbor cu avionul. Ei? Daca ne gandim ca, chiar si pentru unii dintre noi, zborul cu avionul este inca in asteptare pe lista dorintelor…

Oricum, maimutoaie de plus, torturi sau diverse alte cadouri, palesc pe langa ceea ce a reusit Izabella sa-si daruiasca singura singurica – popularitate! E de colo?